Ratkaisukeskeinen psykoterapia

Tavoitteellista yhteistyötä

Ratkaisukeskeinen viitekehys

Tavoitteena on löytää voimavarasi ja auttaa sinut vaikeasta tilanteesta eteenpäin. Ratkaisukeskeisyys ei tarkoita, että menneisyyden kokemuksia mitätöitäisiin tai niitä ei käsiteltäisi. Ajatus on, että kaikilla meillä on mahdollista saada hyvä tulevaisuus, menneisyydestämme tai tämänhetkisestä tilanteestamme huolimatta. 

Ratkaisukeskeisyydessä tärkeää on luottamuksellinen ja tasavertainen yhteistyösuhde. Terapeutin tehtävä ei ole antaa valmiita ratkaisuja haastaviin tilanteisiin, vaan tukea ja kannustaa asiakasta tunnistamaan ratkaisut itse. 

Ratkaisukeskeisen psykoterapian pituus ja käyntien tiheys määritellään asiakkaan tarpeiden mukaan. Joskus jo yksi käynti riittää.
 

Tällä hetkellä tarjoan ratkaisukeskeistä koulutusterapiaa osana opintojani. 


Koulutuspsykoterapia on osa psykoterapeutin opintoja. Koulutuspsykoterapia on työnohjattua, eli psykoterapeuttikoulutettava työstää hoitosuhdetta luottamuksellisesti myös oman työnohjaajansa kanssa. 

Koulutuspsykoterapiasta ei ole mahdollista saada KELA-korvausta. Valitettavasti myöskään varhais-ops-asiakkaita en voi vielä vastaanottaa.